Tuesday, February 13, 2007

Ακύλας, Πρίσκοιλα vs Βαλεντίνος


Σήμερα γιορτάζουν Ακύλας, Πρίσκοιλα Ακολουθεί 14/02 Βαλεντίνος, Βαλεντίνη.
Ένα από τα πιο αξιοπερίεργα "έργα" του Χριστοδουλου. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ο Αξιότιμος κ.κ. Χριστοδουλος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ανακάλυψε ην λύση στο να αποσπάσει την σημασία της Αμερικανό-Ευρωπαίας "γιορτής" του "Άγιου" Βαλεντίνου.
Ανακάλυψε λοιπόν μια ημέρα πριν ότι δυο άγιοι της δικιάς μας Εκκλησίας ήταν ερωτευμένοι και μάλιστα τα "φτιάξανε" μια ημέρα πριν του "Αγίου" Βαλεντίνου.
Κάπου εδώ έχασε την μπάλα ο Αρχιεπίσκοπος. Θέλησε να τραβήξει την ΣΗΜΑΣΙΑ της ημέρας αυτής, κάνοντας ακριβώς το ίδιο. Δηλαδή πλέον έχει σημασία το ΑΤΟΜΟ που λατρεύετε (;), λες και υπάρχουν χιλιάδες εκκλησίες του "Άγιου" Βαλεντίνου, και όχι η ΣΗΜΑΣΙΑ της γιορτής. Θα μου πείτε και σωστά βέβαια, "οι ερωτευμένοι γιορτάζουν πάντα", ναι αλλά δεν σκότωσε κανέναν να ονομαστεί και μια μέρα για πάρτη τους. Εδώ έχουμε ημέρα για την σωτήρια της μο_νοψειρας, να μην έχουμε για τους ερωτευμένους; Θα μου πείτε επίσης σωστά, μου την δίνει το μάρκετινγκ. Συμφωνώ, αλλά άλλο θέλω να αναπτύξω εδώ.
Το να ονοματίζεις μια μέρα σαν κάτι που εκπροσωπευει η αμέσως επόμενη της μου φαίνεται τόσο βλακώδες που θέλει πραγματικά κόπο να μπεις στον ψυχικό κόσμο του αποφασισθεντα. Πριν την ανάληψη της Αρχιεπισκοπής από τον κ.κ. Χριστοδουλο, ο κόσμος ήξερε την γιορτή, σαν την γιορτή ενός ζευγαριού Άγιων. Ξαφνικά να γίνει ημέρα των ερωτευμένων, μόνο και μόνο, επειδή ήταν ζευγάρι; Άλλοι άγιοι δεν ήταν παντρεμένοι; Να ζητήσουν τα άτομα που ονομάστηκαν μετά του ονόματος Τους τα δέοντα!
Η ημέρα του "Αγίου" Βαλεντίνου συμβολίζει τον έρωτα, δεν λατρεύει τον εν λόγω κύριο σαν άγιο. Ήταν άκυρη η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να προωθήσει την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ γιορτή και να την ξεπουλήσει-εξισορροπήσει με την γιορτή του "εμπορίου" όπως ο ίδιος προσπαθεί να ακολουθήσει.

Υ.Γ. Χρόνια πολλά στους Ερωτευμένους. Περάστε όμως και από μια εκκλησία, ανάψτε και ένα κερί που έχετε κάποιον δίπλα σας να νοιώθει το ίδιο... Και να το κάνετε όσο μπορείτε, όχι μόνο στις 13-14/2...

1 comment:

Unknown said...

"Το παιχνίδι λέγεται 'Το Παιχνίδι των Πέντε' και ζητά από τον προσκεκλημένο να δώσει πέντε προσωπικά του στοιχεία στη δημοσιότητα και μετά να προτείνει πέντε φίλους του να κάνουν το ίδιο!"
διαβασε στο http://stongypso.blogspot.com/