Wednesday, February 07, 2007

Παιδικη Εκμεταλλευση;

Δεν υπαρχει reality τηλεπαιχνιδι χωρις τον «Βενιαμιν» της. Σε προσφατο τηλεοπτικο σοου χωρου εχουμε δει εφηβους να συναγωνιζονται αναμεσα σε επαγγελματιες χορευτες και μερικες φορες να τους κερδιζουν. Σε εκπομπη «παρτυ» παλι παιδια. Από ποτε αυτοι η νεοι θελουν τοσο πολυ να εχουν δημοσιοτητα, διψανε πραγματικα για τηλεοπτικη αναγνωριση; Υπαρχει η δικλειδα με την «συγκαταθεση» των γονεων, ποιος όμως μας λεει ότι οι γονεις είναι πιο ωριμοι από τα παιδια; Αυριο-μεθαυριο τα παιδια αυτά θα καταληξουν να εκτιθονται στον τηλεοπτικο φακο, και να εχουν τις «τηλεοπτικες» υποχρεωσεις που εχει και ενας ενηλικας. Το παρελθον μας εχει δειξει ότι αυτό μονο κακο εχει κανει στα παιδια.

Παραδειγμα 1ο : Macaulay Culkin το παιδι θαυμα του Αμερικανικου σινεμα, τρεχει από κλινικη σε κλινικη από ναρκωτικα και ποτο

Παραδειγμα 2ο : Πριγκηπας Harry της Αγγλιας, ο γιος του Καρολου και της Νταιανα, 3ος στην διαδοχη του θρονου. Η αγαπη του για το ποτο και τα παρτυ, ειχαν αναγκασει τον πατερα του να τον κλεισει κρυφα για ένα διαστημα σε κλινικη αποτοξινωσης.

Αυτά ανακαλυψα μετα από μια συντομη ερευνα, η αληθεια είναι πολύ πιο ασχημη.

Σε μια χωρα από η καραμελα είναι προστατεψτε τα παιδια, πως μπορουμε να εκθετουμε ετσι παιδια 15-16 ετων; Είναι αληθεια τοσο αναγκαιο να ανδειχτουν τωρα και όχι πριν ωριμασουν; Μην θυσιαζουμε τις αγουρες ψυχες τοσο ευκολα, είναι πολλα τα οποια θα χασουν αυτά τα παιδια. Αργοτερα θα παθουμε αυτά που εμεις σαν Ελληνες κοροιδευουμε στους ξενους. Τοτε κανεις δεν θα γελαει…



Y.Γ: Ειναι το πρωτο ποστ στα Ελληνικα, ισως να ακολουθησουν και αλλα... Stay Tuned...

5 comments:

George 2K8 said...

Και προτιμάς να έχεις νάνους με μούσια μέχρι το πάτωμα και αγριοφωνάρες να παίζουν τους παιδικούς ρόλους στην τηλεόραση;

Γεια σου Φωτούλη!!!

Weird AL said...

Χαχα! Αλλο ειναι να παιζεις μια ωρα την εβδομαδα στην τηλεοραση και αλλο να γραφουν οι εφημεριδες το ποσο ταλεντο εισαι και να σου φουσκωνουν τα μυαλλα.
Ειχε γιανει μεγαλος ντορος για το πως να προστατεψουμε τις παιδικες ψυχες, και μετα λεμε ποσο ηθοποιαρα ηταν το χ,ψ,... παιδακι.
Ας πουν τα media ενα καλο λογο, αλλα οχι και να τα θεοποιουν και να τα κυνηγανε για φωτο και συνεντευξεις.

Πρεπει να υπαρχει ενα οριο...

Υ.Γ. ο Φωτουλης ηταν αθωος... :)

ion said...

Οι ίδιοι οι γονείς τα βγάζουν στη βίζιτα της Showbiz. Τι να πεις?

Ο Φωτούλης είναι για πολλά χαστούκια.

ps. μη γράφεις στα ελληνικα.δεν είναι trendy :)

Weird AL said...

Στην δικια τους αναγκη για προβολη (Αμερικανο-κεντρικη αναγκη) θυσιαζουν τα παιδια τους. Μου θυμιζει το ανεκδοτο των 3 μαναδων που ελεγαν τη θελουν να γινουν τα παιδια τους, για να επωμιστουν οι ιδιες ενα κομματι απο την "δοξα" τους.

Ελληνας ειμαι Ελληνικα θα γραφω οποτε μου αρεσει :)

Τα Ελληνικα ειναι πιο "τρεντυ" (ακου λεξη) απο τα "κλισε" και "μπαναλ" Εγγλεζικα...

xena said...

Πες τα χρυσόστομε! Τα σημερινά "παιδιά" έχουν χάσει την παιδικότητά τους... Σε τι διαφέρουν από τους εφήβους ξένων και ελληνικών σειρών? Φοράνε άλλο νούμερο ρούχα??? Μιλάνε σαν ενήλικες, ντύνονται σαν ενήλικες, φέρονται σαν ενήλικες, σκέφτονται και μιλάνε για sex από τα 12, το κάνουν απ'τα 14, βαριούνται στα 18 και χάνουν όλα όσα κάνουν την παιδική ηλικία μια αξέχαστη περίοδο της ζωής ενός ατόμου. Απαρνούνται το δικαίωμα της αφέλειας, της αθωότητας, τησ ξεγνοιασιάς. Σκατόκοσμος!!!